Skip to main content

Typografi & Ombrydning


PERSONLIG OPGAVE

Den første opgave gik ud på, at man skulle vise hvem man er som person. Jeg valgte at lave nogle kategorier med stikord, så det blev mere overskueligt at kigge på. Jeg legede meget rundt med gradient, former, streger og fonts. Det var en slags intro til Indesign, hvor man bare kunne slå sig løs og prøve sig frem.

“GRIM” ANNONCE

I denne opgave skulle en “grim” annonce laves om. Det er en smule ambivalent at se tilbage på den her opgave, men den minder mig om, at fejl er nødvendige for at kunne udvikle sig. Det var en udfordrende opgave, og lærte mig bestemt en masse om, blandt andet hvor vigtig luft og struktur er – og ikke mindst, ens fontvalg og størrelse. Jeg ville helt klart lave den anderledes med alt det jeg ved nu, men jeg er glad for at kunne sige, at jeg har udviklet mig siden den her opgave.

TYPOGRAFI ØVELSE

Det her var en sjov lille øvelse i Indesign. Sammensætning af forskellige fonte, font vægte, størrelser med mere. Alle fonte er forskellige og fungerer i forskellige sammenhænge, men det var nu også meget sjovt at lege lidt rundt med så mange forskellige.

ØKOLOGI FOLDER

I denne opgave skulle vi øve os på ting såsom ombrydning af tekst, paragraph styles og text wrap. Vi fik udleveret en økologi folder som vi skulle kopiere. Det var en god øvelse til at lære mere om placeringen af de forskellige elementer. Derudover lærte jeg endnu mere om selve programmet, Indesign.

KINA FOLDER

Endnu en øvelse, som fokuserede på ombrydning, text wraps med mere. Der var lidt flere elementer i den her i forhold til økologi opgaven, så der skulle man holde tungen lige i munden for at ramme placeringerne og ombrydningen korrekt. Ikke desto mindre, så lærte jeg endnu mere om Indesign og hvordan man kan typografere en tekst korrekt.

KAJAK TIDENDE

Vi skulle efterligne et 5-siders magasin som vi fik udleveret. Her var der fokus på ombrydning, billeder og styles med mere. Den her opgave gav en god fornemmelse af hvordan man kunne bruge de forskellige værktøjer vi havde lært i Indesign, og skabe et mini magasin.

BURNING MAN MAGASIN

Vi skulle fremstille vores første eget rigtige magasin fra bunden. Temaet var Burning Man festivalen, som finder sted årligt i det vestlige USA. Opgaven havde fokus på ting såsom: Valg af fonte, styles, grid, masterpage og workflow. Det var også første gang vi havde om mellemrubriksberegning. Målgruppen var valgfri, men designet skulle henvende sig til den valgte målgruppe. Det var en rigtig udfordrende opgave, men jeg lærte virkelig meget af den.

ÆBLE OPGAVE

I forbindelse med forberedelse til grundforløbsprøven, skulle vi øve os i typografi og ombrydning. Det var en udfordrende opgave, hvor vi fik en forsmag på, hvordan grundforløbsprøven kunne være. Vi fik udleveret nogle sider som vi skulle genskabe.

MOSAIK OPGAVE

I forbindelse med forberedelse til grundforløbsprøven, fik vi også en ekstra øvelse i typografi og ombrydning. Vi fik igen udleveret fire sider i alt som vi skulle genskabe. Denne gang gav jeg mig god tid til at måle og synes selv, at resultatet blev rimelig godt.